SEE Hungary 2017

A szervezők és a TOPdesk-csapat nevében szeretnénk megköszönni minden vendégünknek, aki részvételével emelte a nap fényét, és biztosította a második SEE konferencia sikerét. Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek!

A SEE konferenciákkal egy olyan platformot szeretnénk biztosítani a hazai piacon, ahol az IT-szektor képviselői megoszthatják egymás között az évek során, kifejezetten a szolgáltatásmenedzsment-területen szerzett tudásukat. A SEE-n az elmélet megvitatása mellett a gyakorlaton keresztül keressük a megoldást a mindennapi kihívásokra.

Reméljük érdekesnek és hasznosnak találták az előadásokat, volt alkalmuk találkozni és megismerkedni más cégek szakembereivel, és a golfozáskellemes pohár borral vagy üdítővel zárták velünk a napot. Azok számára, akik nem tudtak eljönni, vagy csak szeretnének visszaemlékezni a napra, feltöltöttük a konferencián készült képeket és az elhangzott előadások prezentációit.

Fényképek

Ha szeretnének visszaemlékezni az előadásokra, worshopokra, esetleg nem tudtak eljönni, de kíváncsiak, milyen hangukatban telt a nap, nézzek meg fotógalériánkat!
Az alábbi linken megtalálják a konferencián készült összes képet!

Nézze meg a képeket!

 

Portál workshop

Prezentációk & Workshopok

09:00 -09:30

Why your service management fails?

Angol nyelvű előadás - Benno Richters

A TOPdesk Magyarország ügyvezetője az ügyfélközpontú támogatást helyezte új megközelítésbe, és arról beszélt, miért fontos mutató az ügyfélelégedettség.

Prezentáció megtekintése

10:00 - 11:00

Vanda, a digitális üzleti asszisztens

Előadás - Hraskó Gábor, T-Systems Hungary

Az automata hangalapú ügyfélszolgálati rendszerről tartott prezentáció diáit elkérhetik vendégelőadónktól e-mailben (hrasko2.gabor@t-systems.hu).

A bitport.hu cikke a témában

11:00 - 11:45

Shift Left and Knowledge Management

Angolnyelvű előadás - Hannah Price

Londonból érkező vendégelőadónk arról beszélt, hogyan implementálták különféle szervezetek a tudásmenedzsmentet és a Shift Left megközelítést, és milyen jógyakorlatokat érdemes követni.

Prezentáció megtekintése

11:45 - 12:45

API: a motorháztető alatt

Előadás - Őszi András

Áttekintettük, hogy mi az az API, mire használható, hogyan kommunikálhatunk REST API-kkal. Szó volt a token-alapú autentikációról, és arról, hogy hogyan köthetünk össze szolgáltatásokat.

Előadás megtekintése

11:45 - 12:45

Agile vs. ITIL

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Bodnár Dorottya (Generali Biztosító Zrt.), Takács Tibor (MFB Zrt.) és Bohony Gergely (TOPdesk). A beszélgetés visszanézhető a Metorika oldalán.

A beszélgetést megtekintheti itt!

14:45 - 15:45

Én és a beszállítóim

Előadás és demo

A Worcade rendszeren keresztül egy alternatívát kínáltunk a beszállítókkal való kommunikáció nehézségeire, a feladatok csoportosítására és a dupla adminisztráció elkerülésére.

Előadás megtekintése

13:30 - 14:30

Digital leadership

Workshop és előadás, Frankó-Csuba Dea

A Spark Institute közreműködésével a vezetői kompetenciákról és gondolkodásmódról tanulhattunk. A diákat elkérhetik az előadótól (fcsdea@sparkinstitute.eu).

A Spark Institute-ról bővebben

13:30 - 14:30

Új belépőből munkatárs

Interaktív workshop

Egy új belépő regisztrálásának menetét modelleztük, illetve azt is megtudhattuk, hogy miért kulcsfontosságú a folyamatfejlesztés és a hatékony  kommunikáció.

Prezentáció megtekintése

14:45 - 15:45

Építsünk portált

Interaktív workshop

Ebben a workshopunkban azt mutattuk meg, hogyan lehet olyan felületet összeállítani, amelyet még a bejelentő is szeret használni, és mik azok a szempontok, amelyekre közben érdemes figyelni.

Diák megtekintése